Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини  
   
   
Проекти

Project “Valorisation of the historical and cultural heritage through the development and promotion of the Carpathian Cultural Route”

Детальніше...

Project “Promotion of investment opportunities and cooperation between small and medium sized enterprises through development of cross-border ties in the Carpathian region”

Детальніше...

Проєкт «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

«Просування інвестиційних можливостей і співпраці між малими та середніми підприємствами через розвиток транскордонних зв'язків у Карпатському регіоні»

Детальніше...

Проект "Підвищення контролю за діяльністю і прозорістю органів влади шляхом проведення моніторингу якості надання державних послуг населенню"

Детальніше...

Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"

Детальніше...
усі проекти
Публікації

Музеї Івано-Франківська

Детальніше...

 Правила поведінки туристів в Карпатах

Детальніше...

Карпатський календар подій культури і мистецтва

Детальніше...

Зниження витрат у малому бізнесі

Детальніше...

Стратегія розвитку та маркетингу туризму в Івано-Франківській області

Детальніше...
усі публікації
 

Жовтень, 2023 року

Підсумкова конференція  в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

13 жовтня 2023 року відбулася підсумкова конференція  в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях», що впроваджується громадською організацією «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» в партнерстві з Центром розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту (Румунія) та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу (Україна) в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Метою конференції було підведення підсумків реалізації проєкту «Карпатський культурний шлях».

У роботі підсумкової конференції взяли участь понад 30 представників історико-культурних об'єктів, туристичних компаній та надавачі туристичних послуг, органів державної влади та місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів, інститутів громадянського суспільства Івано-Франківської й Закарпатської областей (Україна) та повіту Марамуреш (Румунія).

На конференції було представлено інформацію про проєкт, транскордонний маршрут «Карпатський культурний шлях», ознайомлено зі спільним українсько-румунським веб-сайт та мобільним додатком, цифровими туристичними інформаційними панелями та інформаційними стендами, якими облаштувано Карпатський культурний шлях. Під час конференції обговорено основні заходи та результати впровадження проєкту, що сприяло налагодженню відкритого діалогу між учасниками конференції, міжсекторного партнерства в розбудові Карпатського культурного шляху.

Із вступним словом до учасників конференції виступила заступник голови громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)», менеджер проєкту Марія Ковалів. Вона відзначила, що незважаючи на ті випробування, що випали нам у зв’язку із російською агресією щодо України, ми працювали для успішного впровадження проєкту, учасники проєкту вболівали за збереження культурної спадщини, розвивали культурний туризм. Проведення конференції  є доброю нагодою ознайомитись з успішним впровадженням проєкту,  новітніми напрацюваннями в рамках проєкту, розвивати співпрацю задля якісного управління культурною спадщиною та використання її для добробуту громад, сприяти розвиткові Карпатського культурного шляху.

Галина Макота заступник директора департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції - начальник управління євроінтеграції громад і туризму Івано-Франківської обласної державної адміністрації у вітальному слові відзначила важливість впровадження проєктів в сфері культурної спадщини, подякувала Румунії та румунському народу за підтримку та допомогу у війні з російським агресором.

До учасників конференції із промовою звернувся виконавчий директор Центру розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту, координатор проєкту (Румунія) Раду Біг, в якій акцентував увагу на важливості та інноваційності проєкту для України та Румунії.

Професор кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу,  менеджер проєкту з комунікацій Олег Мандрик у своєму вітальному слові відзначив важливість для університету виконання міжнародного проєкту.

Експерт Представницького офісу спільного технічного секретаріату Програми ТКС ЄІС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 Оксана Шийчук окреслила основні проєкти Програми, які впроваджуються на території Івано-Франківської області, та зазначила, що даний проєкт є одним із найбільш реалізованих проєктів Програми, а також ознайомила учасників конференції з наступною програмою  Interreg VI-A NEXT Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine Programme.

Марія Ковалів – заступник голови громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)», менеджер проєкту, ознайомила учасників конференції з проєктом «Карпатський культурний шлях», окреслила основні завдання, заходи та результати проєкту, представила Концепцію Карпатського культурного шляху та спільний українсько-румунський туристичний продукт культурної спадщини «Карпатський культурний шлях».

Володимир Бурденюк – координатор проєкту громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» та Раду Біг – виконавчий директор Центру розвитку малого та середнього бізнесу Марамуреського повіту, координатор проєкту (Румунія)  окреслили транскордонний маршрут «Карпатський культурний шлях» в Україні та Румунії.

Володимир Бурденюк – координатор проєкту громадської організації «Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини (АЕРІФ)» представив створений в рамках проєкту українсько-румунський веб-сайт https://carpathianculturalroute.com.

Людмила Архипова – професор кафедри екології, професор кафедри туризму, рекреації і регіонального розвитку Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, координатор проєкту, презентували мобільний додаток.

Раду Біг ознайомив учасників зустрічі партнерів проєкту про цифрові туристичні інформаційні панелі та інформаційні стенди.

Учасники конференції мали змогу ознайомитись з презентацією об’єктів Карпатського культурного шляху, а саме про Національний заповідник «Давній Галич» - Володимир Олійник – генеральний директор Національного заповіднику «Давній Галич»; про Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського доповіла Ірина Федів - заступниця генеральної директорки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського; про монастир «Святої Анни», Рохія, Румунія доповів Крістіан Ністор - священик монастиря «Святої Анни», Рохія, Румунія та  про музей Марамуреш, Сігету Мармацієй, Румунія  доповіла Бірта Мара - музеєзнавець музею Марамурешу, Сігету Мармацієй (відділ історії та археології).

Учасники конференції обговорили важливість впровадження проєкту в цільовому регіоні,  висловили свою готовність до подальшої розбудови Карпатського культурного шляху.

Довідково:

Проєкт «Карпатський культурний шлях» впроваджується в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІС Угорщини-Словаччина–Румунія–Україна 2014 – 2020, що фінансується Європейським Союзом https://huskroua-cbc.eu/. Основна мета проєкту полягає у підтримці валоризації культурно-історичної спадщини в Карпатському єврорегіоні шляхом розвитку та просування Карпатського культурного шляху як інтегрованого туристичного продукту культурної спадщини в транскордонних регіонах Румунії та України. Цільовими завданнями проєкту є: створення інтегрованого туристичного продукту культурної спадщини «Карпатський культурний шлях», який поєднає об'єкти історичної та культурної спадщини з іншими атракціями та пов'язаними з ними супутніми послугами; вдосконалення навичок та обізнаності представників культурного туризму за допомогою навчальної програми; просування інтегрованого туристичного продукту культурної спадщини “Карпатський культурний шлях” на регіональних та міжнародних ринках шляхом розробки промоційних матеріалів, спільних джерел інформації в Інтернеті та мобільного додатку.

 

 

 

 
Новини
 

Жовтень, 2023 року

Четверте засідання Наглядової ради проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Жовтень, 2023 року

Підсумкова конференція  в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Жовтень, 2023 року

Облаштування Карпатського культурного шляху цифровими туристичними інформаційними панелями і туристичними інформаційними стендами.

Детальніше...

Вересень, 2023 року

Четверта зустріч партнерів проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Травень, 2023 року

Навчальний візит до Румунії в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Квітень, 2023 року

Третя зустріч партнерів проєкту «Карпатський культурний шлях».

Детальніше...

Лютий, 2023 року

Міжнародний семінар «Розвиток місцевої культури та культурного туризму шляхом створення й промоції культурних маршрутів» в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...
усі новини
   
 
АЕРІФ
Адресa: Україна, 76000, м. Івано-Франківськ
вул. Дністровська, 26
Телефони: (0342) 72-37-14, 72-37-14
Факс: (0342) 72-37-14

E-mail: mkovaliv@gmail.com