Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини  
   
   
Проекти

Project “Valorisation of the historical and cultural heritage through the development and promotion of the Carpathian Cultural Route”

Детальніше...

Project “Promotion of investment opportunities and cooperation between small and medium sized enterprises through development of cross-border ties in the Carpathian region”

Детальніше...

Проєкт «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

«Просування інвестиційних можливостей і співпраці між малими та середніми підприємствами через розвиток транскордонних зв'язків у Карпатському регіоні»

Детальніше...

Проект "Підвищення контролю за діяльністю і прозорістю органів влади шляхом проведення моніторингу якості надання державних послуг населенню"

Детальніше...

Проект "Створення комплексної системи розвитку туристичної індустрії Івано-Франківщини"

Детальніше...
усі проекти
Публікації

Музеї Івано-Франківська

Детальніше...

 Правила поведінки туристів в Карпатах

Детальніше...

Карпатський календар подій культури і мистецтва

Детальніше...

Зниження витрат у малому бізнесі

Детальніше...

Стратегія розвитку та маркетингу туризму в Івано-Франківській області

Детальніше...
усі публікації
 
Травень 2011
Відбувся круглий стіл «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області»

 

27 травня 2011 року в м. Івано-Франківську відбулося засідання круглого столу «Кращі практики впровадження мікропроектів з підтримки громадських ініціатив в Івано-Франківській області», організованого Асоціацією економічного розвитку Івано-Франківщини спільно з головним управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», за участю представників громадських організацій та ініціативних груп Івано-Франківської області, місцевої влади та науковців. 
Під час засідання круглого столу, Марією Ковалів - заступником голови Ради Асоціації економічного розвитку Івано-Франківщини, ознайомлено з реалізацією проекту «Сприяння громадським ініціативам у вирішенні конкретних проблем громад Івано-Франківської області шляхом надання мікро грантів», досягнутими результатами переможцями конкурсу під час впровадження 12 мікропроектів, на реалізацію яких спрямовано 119 тис. грн. фонду конкурсу. Кошти залучені переможцями конкурсу у вигляді грошових, матеріальних, людських ресурсів склали близько 92 тис. грн. Загальна сума коштів, спрямованих на впровадження проектів склала 211 тис. грн. 
Віталієм Семківим - начальником головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації відзначено важливість впровадження проекту, співпрацю Івано-Франківської обласної державної адміністрації у впровадженні проекту. Марією Пасічник (Центр сприяння економічному розвитку Калущини) презентовано мікропроект «Покращення екології, влаштування парку та дитячо-спортивного майданчика на пустирі мікрорайону «Троянда», м. Калуш. Володимир Бучко (Екологічна ГО «Еко-Галич») представив мікропроект «Диким тваринам - природні умови», в рамках якого споруджено системи з 3-ох вольєр для крупних птахів та дрібних звірів загальною площею 216 кв.м в Галицькому національному природному парку. Сергій Гаргат(ГО «Центр підтримки та розвитку реформ») ознайомив учасників круглого столу з мікропроектом «Соціальна мобілізація ініціатив і зусиль влади та громадськості на встановлення дитячого майданчика», м. Долина, в рамках якого облаштовано дитячо-спортивний майданчик в м. Долина для будинків на вул. Незалежності, 24б та на вул. Обліски для будинків №20б, 20а, 22а та 24. Ігор Мельничук (ГО «Товариство Гуцульщина») представив мікропроект «Щаслива дитина – щаслива родина», м. Коломия, в рамках якого встановлено 3 дитячі ігрові комплекси в мікрорайоні «Гомін» м. Коломия. Мартою Корчемлюк (Яремчанська міcька екологічна ГО «МАМА-86-Яремче») презентовано Мікропроект «Розділи сміття!», м. Яремче, в рамках якого залучено населення м. Яремче до сортування твердих побутових відходів (ТПВ) шляхом впровадження інформаційно-технічних заходів, а саме облаштовання площадки для збору вторсировини як демонстраційної моделі удосконалення менеджменту щодо поводження з ТПВ; формування та поширення інформаційного буклету; створення пересувної виставки. Лариса Євсеєва (Молодіжний громадський центр «Еталон») ознайомила учасників круглого столу з мікропроектом «На крилах сповнення мрій», м. Івано-Франківськ, під час якого проведено анкетування 160 дітей в м. Івано-Франківськ, загальноосвітній школі с. Загвіздя Тисменицького району, Тлумацькій школі - інтернат з метою покращення їх рівня проінформованості та адаптаційної спроможності до повноцінного життя в громаді. 
Учасники конференції обговорили впровадження інших мікропроектів переможцями конкурсу, відзначили їх важливість для вирішення проблем територіальних громад області. 


Про проект 


Назва проекту: Сприяння громадським ініціативам у вирішенні конкретних проблем громад Івано-Франківської області шляхом надання мікрогрантів. 
Назва організації, що впроваджувала проект: Асоціація економічного розвитку Івано-Франківщини 
Актуальність проекту. Актуальність запропонованого проекту полягає у підвищенні ефективності участі громадян у вирішенні конкретних проблем громад і сприяння у мікрогрантовій підтримці громадських ініціатив. В рамках проекту надано підтримку для реалізації мікропроектів громадських ініціатив у сфері розвитку самоорганізації населення за місцем проживання у територіальних громадах Івано-Франківської області. Учасниками конкурсу стали громадські організації, ініціативні групи громадян, органи самоорганізації населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Івано-Франківщини. Цим проектом запроваджено новий підхід до сприяння активізації діяльності громадських ініціатив шляхом надання мікрогрантів. Найважливішим елементом проекту є залучення органів самоорганізації населення та ініціативних груп до вирішення проблем за місцем проживання шляхом залучення додаткових фінансових ресурсів через розробку та впровадження мікропроектів для підтримки громадських ініціатив, спрямованих на об’єднання зусиль й активізація громадян для вирішення місцевих проблем. Широке залучення громадськості до участі в конкурсі на отримання мікрогрантів сприяло вирішенню конкретних проблем громад та дало можливість отримати необхідні знання та навички для подальшого залучення додаткових фінансових ресурсів. Формування ефективної процедури конкурсу, публічність та прозорість розгляду та впровадження громадських ініціатив у вирішені проблем громад за місцем проживання сприятиме покращенню розбудови громадянського суспільства, формуватиме активну громадську позицію та відповідальність громадян за вирішення проблем громад, забезпечуватиме лобіювання інтересів громадян, розбудовуватиме міжсекторне партнерство для вирішення проблем територіальних громад та покращення якості життя населення. 
У рамках реалізації проекту здійснено: 
- формування керівних органів Конкурсу та розробка технічного завдання Конкурсу на отримання мікро грантів; 
- залучення громадськості Івано-Франківської області до участі в конкурсі на отримання мікрогрантів шляхом проведення широкомасштабної інформаційної компанії та навчання потенційних учасників конкурсу; 
- впровадження схвалених проектів та їх моніторинг; 
- оприлюднення та широке обговорення результатів реалізації проектів. 
Короткострокові результати: 
- 1 Конкурсна комісія (9 осіб); 
- 1 комплект установчих документів діяльності Конкурсної комісії (Положення та Регламент діяльності); 
- 5 засідань Конкурсної комісії; 
- 1 фокус-група (20 учасників); 
- 1 комплект технічного завдання Конкурсу мікрогрантів; 
- 1 примірник оголошення про проведення Конкурсу; 
- 100 примірників комплекту матеріалів про Конкурс; 
- 2 прес-конференції; 
- 10 оголошень відкритого конкурсу з надання мікрогрантів у ЗМІ; 
- 1 навчальний модуль; 
- 2 навчально-практичних семінари для потенційних учасників з підготовки проектів на конкурсу (34 учасники); 
- 17 поданих конкурсних заявок на відкритий конкурс мікрогрантів; 
- визначено Конкурсною комісією 12 переможців Конкурсу; 
- 12 підписаних договорів з переможцями Конкурсу; 
- Проведено по 2 консультації з 12 переможцями Конкурсу; 
- здійснено моніторинг виконання 12 проектів; 
- 12 аналітичних звітів одержувачів мікрогрантів; 
- 12 фінансових звітів одержувачів мікрогрантів; 
- 1 круглий стіл (27 учасників); 
- 29 статей в ЗМІ та Інтернет. 
Довгострокові результати: 
- активізація громадян для вирішення конкретних проблем громад; 
- підвищення рівня знань і навичок громадян для подальшого залучення додаткових фінансових ресурсів; 
- формування ефективної процедури конкурсу, публічність та прозорість розгляду та впровадження громадських ініціатив у вирішені проблем громад за місцем проживання; 
- сприяння покращенню розбудови громадянського суспільства; 
- формування активної громадської позиції та відповідальності громадян за вирішення проблем громад; 
- лобіювання інтересів громадян; 
- розбудова міжсекторного партнерства для вирішення проблем громад. 
   
 
Новини
 

Жовтень, 2023 року

Четверте засідання Наглядової ради проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Жовтень, 2023 року

Підсумкова конференція  в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Жовтень, 2023 року

Облаштування Карпатського культурного шляху цифровими туристичними інформаційними панелями і туристичними інформаційними стендами.

Детальніше...

Вересень, 2023 року

Четверта зустріч партнерів проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Травень, 2023 року

Навчальний візит до Румунії в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...

Квітень, 2023 року

Третя зустріч партнерів проєкту «Карпатський культурний шлях».

Детальніше...

Лютий, 2023 року

Міжнародний семінар «Розвиток місцевої культури та культурного туризму шляхом створення й промоції культурних маршрутів» в рамках проєкту «Карпатський культурний шлях»

Детальніше...
усі новини
   
 
АЕРІФ
Адресa: Україна, 76000, м. Івано-Франківськ
вул. Дністровська, 26
Телефони: (0342) 72-37-14, 72-37-14
Факс: (0342) 72-37-14

E-mail: mkovaliv@gmail.com